Geen stroom…wat nu?
Geen stroom…wat nu?

Geen stroom…wat nu?

We komen in het donker aan in Thouraz en geen enkele lamp krijgen we aan. De verwarming ook niet … de stroom is eraf.
We zijn ingepakt voor de laatste Bergwandelen.com sneeuwwandelreis van het seizoen dus de hoofdlampjes liggen binnen handbereik. We gaan slapen met het vertrouwen dat we dit morgen wel gaan fixen. Nu ff geen idee 🤣.
Na een heerlijke nacht op deze vertrouwde plek belt Allard alle ‘noodnummers van de energiemaatschappij die we kunnen vinden, maar ze werken niet met een NL telefoonnummer. Ik frutsel nog wat met een Italiaanse pre-paid sim in m’n telefoon, maar die werkt ook niet meer. Ook staat er een whatsapp nummer op de website. Mijn favoriet, want we kunnen een boek met succesverhalen schrijven over wat we allemaal hebben geregeld hier via whatsapp 🤣. We sturen een bericht – zonder Google Translate nodig te hebben – en wachten af. Zo hadden we toch nog een beetje Italiaanse les, want die moesten we ook afzeggen.
Daar zitten we dan. In 10 graden en allerlei plannen voor de dag waar stroom voor nodig is. Het belangrijkste weet Allard al wel te fixen. Een kopje koffie 🥰. En we beginnen buiten lekker wat op te ruimen enzo.
Al snel komt er leven op de app. Wat blijkt: een factuur van €80,25 is in januari per post verstuurd. Die hebben we nooit gezien, niet betaald en dan word je dus afgesloten 🙈.
We betalen ‘m snel en een paar uur floept alles aan en nog een paar uur later zitten we er weer warmpjes bij 🎉.
Het is elke keer een verrassing wat we hier beleven 😁.
Ps deze meterkast wordt vervangen 🤣✅
Casa di Montagna Thouraz