Casa di Montagna Thouraz
Thouraz

Thouraz

Terug in de tijd

Het dorp Thouraz is rond 1700 gebouwd. Verlaten, vervallen en in 1986 zijn Roberto (76) en Franca (81) hier gestart met de opbouw van hun plek. Zij hebben het afgebroken en weer steen voor steen opgebouwd. Het afbouwen is niet meer gelukt en ze zijn nu te oud. Wij nemen het stokje over en gaan er onze droom mee waarmaken.

Thouraz

Het oude dorp Thouraz is een oase van rust en er staan 14 huizen. 1 daarvan is een restaurant waar ook 1 appartement met 2 bedden is. De andere huizen zijn vervallen of als 2e huis verbouwd. Casa di Montagna Thouraz gaat meer leven in het dorp brengen. Er komen 25 bedden bij en wij willen de plek een voorbeeld van inspiratie en verbinding laten worden. Het huis zelf is in goede staat maar elke investering levert meerwaarde op omdat er op dit moment nauwelijks activiteit is.

Valle d’Aosta is een groeiregio voor toerisme, er worden vele lokale en regionale investeringen gedaan om het toerisme te stimuleren. Duurzame initiatieven worden ondersteunt evenals het laten her-leven van kleine bergdorpjes. Die zijn van grote karakteristieke meerwaarde voor de regio.