Vertrouwen winnen
Vertrouwen winnen

Vertrouwen winnen

Ik – Jantiene – ben me gaan inlezen over Italië. Mijn ervaring is dat je je het snelste ergens thuis voelt als je meebeweegt naar de mensen en plek waar je bent. Doet wat ze daar doen. Eet wat ze daar eten. En ga zo maar door. Inlezen gaat me hierbij helpen.
Ik lees dat als je hulp nodig hebt, dat je dan mensen vraagt die jij vertrouwt. Zij delen vervolgens hun contacten die zij vertrouwen. Vertrouwen is erg belangrijk in Italië. Dit ‘systeem’ spreekt me aan.
Alleen … we kennen nog niemand. We zijn wel veel in Thouraz geweest, maar dat was in COVID tijd. In die periode hebben we niemand ontmoet. Of wacht eens even … ik ken één persoon! Met dank aan Tomo 😁. Dat is een leuk verhaal om te delen.
Ik was in het stille Thouraz drukdoende om onze eigenwijze puberpup te laten luisteren. Dat lukte niet erg trouwens. Blijkbaar stond er al een tijdje iemand naar ons te kijken. Hij begon een gesprek in het Italiaans waarbij hij vooral naar Tomo wees en dan weer naar mij en dan weer naar zijn telefoon. Ik kreeg de indruk dat zijn dochter ook zo’n hond wil en toen ik het woord ‘Tamaskan’ liet vallen – het ras van onze Tomo – hadden we in één klap contact. Lekker temperamentvol met zijn armen zwaaidend riep de man blij ‘sì sì sì’!
Magic!!!
Het contrast was extra groot omdat bijna niemand het ras kent en in Thouraz, waar ik al maanden niemand zie of spreek, zorgt precies dát woord voor contact. HA! Ik geef mijn telefoonnummer en al snel ontstaat er een leuk appcontact met zijn dochter Rebecca. We hebben het regelmatig over Tomo en haar wens voor een eigen Tamaskan.
Met mijn inlezen over Italië en het leggen van contacten krijg ik het gevoel dat we echt nog nergens zijn. We hebben nogal wat mensen nodig! Hoe komen wij aan een geometra bijvoorbeeld? Ik lees “Het is belangrijk dat een geometra goed bekend staat in de gemeente en daar goede contacten heeft. Dit kan veel tijd schelen bij het krijgen van toestemming voor de verbouwing.”
Hm …
Ik waag het erop en stuur Rebecca een berichtje. Dat het deze keer niet over een Tamaskan gaat, maar de aankoop van de casa en dat we een geometra zoeken. Ik krijg direct reactie terug. Ze gaat haar moeder vragen, want die weet de beste, de vriendelijkste en hij is … te vertrouwen! Ik krijg niet één contact, maar na een paar dagen zelfs een tweede. Het zou mooi zijn als het een fijne samenwerking wordt, maar voor nu is het leggen van onze eerste contactjes al erg leuk!
——————
De afspraak met Luca was erg positief. Hij vindt onze plannen, geweldig ziet de potentie van onze Thouraz-droom en noemde ook de subsidie mogelijkheden.
Hij gaat direct voor ons aan de slag en het eea navragen bij de gemeente en de provincie.