Jeugdige ideeën
Jeugdige ideeën

Jeugdige ideeën

Met de kinderen vieren we deze week vakantie in Thouraz. Overdag heel fijn skiën in het rustige skigebied van Pila Valle d’Aosta. Allard & Jantiene trailrunnen in korte mouwen aan de zonnige sneeuwloze Thouraz-kant en vanavond aten we – nouja, de kinderen – knakworstjes uit het kampvuur dat ze hadden gebouwd.
Vakantietijd. Samen-tijd! 😍☃️🙏
Pila Ski In The Sky is ons goed bevallen! Bochtjes draaien met uitzichten op de Mont Blanc, de Matterhorn en de Grivola kunnen we goed aan wennen. Er is heel weinig sneeuw gevallen dit jaar, maar daar leed de skipret niet onder.
In de auto hadden we allerlei gesprekjes over Thouraz. Tijn (12) noemt ons hele project inmiddels STOERAZ en wil altijd alles van de cijfers weten! Hij is ons rekenwonder en had in de allereerste beginfase al een exploitatie begroting gemaakt. Maanden en vele berekeningen door pro’s later bleek die van Tijn vrijwel gelijk te zijn. Geweldig natuurlijk!
Architect Luca heeft een winkeltje met lokale producten voor de gasten van de camping meegenomen in de plannen. Wij vinden het fijn als iedereen zelfstandig kan shoppen, maar hoe pakken we dat dan aan. Mats (10) de uitvinder bedacht een bewakingssysteem met video en een microfoon. Als je dan ziet dat iemand iets meeneemt zonder te betalen dan roept hij heel hard ‘BOEH’ door de microfoon en dan krijgt de campinggast grappige opdrachten als ‘maak een dansje, zwaai je arm naar rechts, spring drie keer in de lucht en wijs naar je neus’. Geniaal, dit systeem gaan we invoeren natuurlijk.
Vandaag waren we met de statuten bezig voor onze Italiaanse onderneming en met name ALLE mogelijke activiteiten die we ooit vanuit de Casa willen gaan doen zijn belangrijk om nu helder te hebben. Julia (14) dacht goed met ons mee. Superleuk om samen te doen. Daarna doken we nog in de Engelstalige versie van ons business plan. Ze vindt het zo gaaf wat we doen (en kijkt vooral uit naar de wellness 😍).
Half maart zitten we bij de notaris voor de oprichting van onze S.A.R.L Casa di Montagna Thouraz. Dat wordt ook weer een grote en mooie stap waar we naar uitkijken 🙏.