Even voorstellen: ik ben Monique en ondersteun het Thouraz-team
Even voorstellen: ik ben Monique en ondersteun het Thouraz-team

Even voorstellen: ik ben Monique en ondersteun het Thouraz-team

Mijn naam is Monique Medema, ik ben 52 jaar en ondersteun het team Casa di Montagna Thouraz in allerlei activiteiten die nodig zijn om de casa te realiseren. Op dit moment zet ik mijn enthousiasme en kwaliteiten vooral in op het gebied van projectmanagement. En het streven is natuurlijk dat er vanaf mei flink wordt verbouwd!

Ik heb Jantiene leren kennen in een van de eerste Trailrunweken in Puy enkele jaren geleden. Sindsdien hebben we elkaar beter leren kennen en heb ik alle ontwikkelingen rondom Bergtrails, Bergwandelen en de Casa di Montagna Thouraz vanaf de zijlijn mogen volgen. En natuurlijk ook alle persoonlijke sportieve avonturen.

Mijn passie is sporten en buitenzijn. Ik loop het liefste in een mooie omgeving, ook al heb ik 5 (gewone) marathons gelopen. De leukste loop was echter de Jungfraumarathon in Zwitserland (2011). Verder hou ik van mountainbiken, speel ik sinds kort weer tafeltennis en hou ik van wandelen/hiken. Zodra het weer het toelaat, ben ik met de fiets met bagage onderweg. Meestal in de zomermaanden en de afgelopen jaren heb ik elke zomer een paar weken gefietst (Alpen, Scandinavië, Tsjechie en Italië). En natuurlijk ben ik heel graag in de bergen.

Ik leef momenteel ‘mobiel’ en heb mijn basecamp op dit moment in Duitsland, Bad Kissingen in het noordelijkste puntje van Beieren. De omgeving is hier prachtig met veel groen en bergen tot 900m hoogte. De afgelopen twee jaar heb ik een nomad-life geleefd. Ik heb mijn huis opgezegd, heb voor een deel ontslag genomen bij de hogeschool en ben op pad gegaan met mijn auto en fiets. Dat zwerven heeft me goed gedaan. Nog steeds werk ik met plezier ‘remote’ voor de hotelschool in Leeuwarden en begeleid ik studenten met hun scriptie en afstuderen. Maar ik heb ook zin om daarnaast iets nieuws op te pakken.

In de periode dat ik onderweg was, is mijn liefde voor Italië steeds groter geworden. En toen ik in 2021 voor het eerst naar Thouraz kwam, voelde ik meteen hoe speciaal de plek daar is. Het is fantastisch om op welke wijze dan ook daarbij betrokken te zijn.

That’s me in a nutshell. Verder hou ik van lekker eten, vrolijke positieve mensen, ruimte en tijd in mijn leven en avontuur en nieuwe dingen ontdekken. Ik ben zelf optimistisch, enthousiast, rustig van aard en een blij mens.